De beste oljene for skadet hår som ikke vokser

hvordan få langt hår håroljer Aug 08, 2021

Sunn hodebunn, betyr sunt hår. 

Ingen snakker om viktigheten av en sunn hodebunn. Hvordan helsen til hodebunnen din er, kan ha ekstremt mye å si på hvordan håret ditt føles og ser ut. 

Fun fact: Hodebunnen din aldres 12 ganger så fort som huden på kroppen din og 6 ganger så raskt som huden i ansiktet ditt.

Derfor er det så utrolig viktig å ta vare på hodebunnen din på samme måte som du tar vare på ansiktet ditt! 

Om håret ditt ikke får sjansen til å naturlig falle ut, på grunn av alt for mye produkter som har "sittet seg fast" i hodebunnen, vil det heller ikke bli plass til ny hårvekst. 

Har du en naturlig hårfall-syklus, vil du også merke mye sunnere og tykkere hårvekst.

De gangende du jobber med oljer, men spesielt viktig når du bruker hudebunns-serum eller oljer, må du vaske håret med en god rense-shampoo to ganger, for å vœre sikker på at all oljen kommer ut av både hodebunn og i selve håret. Deretter fortsetter du med hårkur og balsam helt som du pleier. Styling av håret etter vask, kan bli gjort helt som vanlig.

Det er 1,5 år mellom disse bildene. Se hvor skadet, tynt og ujevnt håret mitt er på første bilde, i forhold til hvor sunt, tykt og jevnt håret mitt er på det andre bilde. 

Oljer jeg liker å veksle mellom for å gi mye fukt og sirkulasjon...

Castorolje

Jojobaolje

Arganolje

Olivenolje

Avokadoolje

Marulaolje

Disse oljene elsker jeg å bruke som en "pre-wash treatment", altså som en slags hårkur jeg lar virke i håret i 20 min, eller over natta. Men da bruker jeg oljen(e) kun i lengdene, hvor håret trenger mest fukt og "hjelp". 

Eteriske oljer for hårvekst

Rosmarin 

Peppermynte

Lavendel

Det er viktig at oljene du velger er 100% naturlige og kaldpresset for best kvalitet og resultat. 

Min personlige favoritt-mix for hodebunn, er...

2ts castorolje

1ts arganolje

1ts marulaolje

1ts olivenolje

5 dråper rosmarinolje (eterisk)

Masser blandingen godt inn i hodebunnen, mens du holder hodet opp-ned i 2 minutter (dette hjelper for ny hårvekst). La den sitte i over natta, eller i minimum 1 time før du vasker håret. 

Jeg kommer snart ut med en egen artikkel på hvorfor massering av oljer i hodebunn og "The inversion method" funker så bra...

Disse bildene er det rett under 3 år imellom, og du kan se hvor stor forskjell det er på lengden! I alle år har jeg slitt med å la håret vokse forbi en viss lengde, men etter jeg har gjort alt det jeg lœrte mens jeg bodde i USA, har håret mitt bare vokst og vokst... 

Det er lett å se at det ikke bare er håret mitt som har forandret seg på 3 år... Jeg var så sinnsykt underernært og sliten. Så mye at tida som ny mamma, dessverre, er mye tåke for meg. 

Nå er det bare oppover, og jeg er spent på å se hvor frisk hele meg kan bli på bare dette året alene! 

Sjekk mine Instagram reels for hvordan jeg liker å påføre oljene: @kristineeinang