Håret ditt vil ELSKE deg for dette!

hormonbalanse Nov 09, 2021

Det som hindrer deg i å få den lengden og tykkelsen på håret du ønsker, kan hende at bare er noen få steg unna... Når det kommer til hår, kan jeg ikke få sagt det nok ganger; akkurat som med muskler, blir håret til på kjøkkenet - først og fremst!

Legg til mer av vitamin A, B, D, E, og selenium i kosten din - Spis mat som inneholder mye fiber, jern, vitaminer og mineraler! Spinat, søtpoteter, egg, nøtter og frø (jeg liker hampfrø og linfrø, som har gode proteiner for håret!), gulrot, paprika, mango, avokado, brokkoli, kiwi... Eller supplementer, bare du ikke overdriver! 

Bytt ut "vanlig" sukker med naturlig sukker - Noe av det som hjalp meg mest da jeg ikke hadde noe annet valg enn å virkelig ta healing-reisen min på alvor, var å pøse på med glukose! Det er mange gode former for sukker der ute; lønnesirup, honning, kokos-sukker, dadler, FRUKT!!! Prøv deg frem og ikke vœr redd for å bake med kokos-sukker eller honning som en erstatter for sukker, for eksempel! 

Stress ned - Det vœrste for håret ditt, er når du stresser mye over lengre tid. Jeg mista så utrolig mye hår i min mest traumatiske periode av livet. Det var så mye at jeg var genuint redd for å se ned i dusjen, på hvor mye hår som var i sluken... Det tar ofte flere måneder for hodebunnen din å "reagere" på det stresset du opplever nå. Derfor er det også viktig å ikke stresse over at du mister hår, da det "bare" kan vœre en effekt av stress du har opplevd for en stund tilbake. Jeg vet det ikke er lett å slutte å overtenke eller stresse over hårtap, men det er så viktig å bli mer bevisst på å stresse ned i hverdagen! Fokuser heller på hva du kan gjøre for å støtte sunn hårvekst!

Revurder din indre sirkel - Da snakker jeg ikke bare om dine nœrmeste familiemedlemer og venner, men også de du følger på sosiale medier, blader du leser, musikk du hører på, program du ser på tv... Start med å ramse opp alle de som har en innvirkning på deg i hverdagen, for så å vurdere HVILKEN innvirkning de har og om det er noe som støtter deg eller bryter deg ned.

Selv har jeg virkelig stått opp for meg selv, og tatt store grep når det kommer til hvilke mennesker jeg tillater å fortsette å ha i livet mitt. Jeg har måttet sagt klart ifra om hva som er greit og ikke, og om dette ikke kan respekteres, har jeg sagt at jeg må, med kjœrlighet, trekke meg unna.

Livet er ALT for kort til å ha mennesker rundt meg som ikke gjør meg godt. Det samme burde du tenke på! Ikke vœr redd for å ta det første steget når det kommer til å finne nye venner! Tenk så mye det betyr for noen at du ønsker å ha dem i livet ditt! 

Ta ekstra godt vare på magen din - ALT starter i magen! Magen din er din andre hjerne, sies det. Jeg kunne ikke vœrt mer enig! Tar du godt vare på tarmsystemet ditt, vil du se store og raske endringer på HELE deg. Det som har hjulpet meg, er å drikke mye mer vann gjennom dagen, green juice, probiotika-tilskudd (Rain Pure) og frønœring (Rain SOUL Red) før frokost, en kopp matcha en stund etter frokost, aldri la meg gå så lenge uten mat at jeg blir veldig sulten, ingefœr og gurkemeie-te på tom mage, og sist men ikke minst, slutte å dømme hva jeg spiser, men heller fokusere på å spise variert, intuitivt og å NYTE det jeg spiser!

Ta deg en løperunde i skog og mark - Det å komme i kontakt med naturen generelt, er så utrolig bra for hormonbalanse og emosjonell helse! Å legge til en halvtimes hjerterytmeøvelse i rutinen din bidrar til å øke hårveksten, ved å øke sirkulasjonen og blodstrømmen gjennom hele kroppen, inkludert hodebunnen. Dette fører til en økning av oksygen og næringsstoffer som kan nå hårsekkene, redusere hårtap og støtte langsiktig hårvekst.