Kveldsrutine for slitt & skadet hår DEL 1

hårpleie kveldsrutine sunt hår Oct 10, 2021

Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten en god kveldsrutine. Det høres veldig dramatisk ut, men det er SÅ viktig for å opprettholde generell velvœre, men også for å ta vare på hårets helse. 

I denne artikkelen kommer jeg til å dele tips som er direkte rettet mot håret, og i del 2 vil jeg dele hele kveldsrutinen min, som er rettet mot mer generel velvœre og hormonbalanse. 

Tilfør et leave in-produkt - Før du greier gjennom håret (hvor du starter nede og jobber deg opp!), bruk en god, men lett hårolje, for å beskytte håret mot slitasje. Tilfør litt leave in-balsam eller et "overnight serum" i lengdene, om håret ditt trenger litt ekstra fukt. Dette vil jobbe seg inn i håret, og ikke minst hjelpe mot slitasje som kan skje mens du sover. 

Sov med en løs frisyre - Jeg liker å ha en løs "pariserflette", eller sette håret i ein VELDIG løs dult på toppen av hodet, med en hårstrikk av silke. Dette gir også et fint, naturlig fall neste morgen. ALDRI sov med løst hår, da dette kan skape MYE friksjon, floker og splitte tupper. 

Sov på en silkepute - Å sove på en silkepute er bra både for huden og håret! Den har gode amino-syrer som støtter sunn og ren hud, samt beskytter håret fra slitasje. Den suger heller ikke til seg fukt og nœring fra produkter du har tilført, som en "vanlig" pute ville gjort. Silke er ogå veldig bra mot frizz og tørt hår. En silkepute lager 43% mindre friksjon mot hud og hår enn en vanlig pute.

I det siste har jeg hørt at det er flere som lurer på om det jeg gjør hjemme, for å få håret mitt til å vokse fortere og sunnere, FAKTISK fungerer. Og jeg forstår at det kan virke rart for mange. Det er snakket alt for lite om hvordan vi kan forbedre håret vårt helt naturlig, og det er derfor jeg brenner SÅ mye for å dele den kunnskapen jeg har tatt til meg over de siste to årene! Om du er usikker, skader det i allefall ikke å prøve selv!

Om du enda ikke har lest mini-guiden min om hvordan jeg gikk fra kort, tørt og skadet hår, til langt, tykt og sunt hår, kan du laste den opp helt gratis HER!