Sunn & glødende hud

hudpleie Aug 20, 2021

Slik får du den mest glødende huden, på de dagene du ikke vil bruke mye sminke, men allikevel vil se veldig fresh ut!

Min nye favoritt-look er når jeg ser veeeldig "dewy" ut, har minimalt med foundation, men heller fokuserer på rouge, en varm bronzer og en creamy highlighter. Alt dette over en healende olje. Mine favoritter er Agent Nateur's Holi Oil og By Achille's Sunshine Elixir.

For å føle meg komfortabel med en mer minimal look, har det vært veldig viktig for meg å gi huden min noen runder med gode syrebehandlinger og MYE fukt ved hjelp av rike nattkremer og essences. 

Da huden min var på det vœrste for ca 2-3 år siden, mistet jeg håpet. Huden min var full av aktiv acne og hadde dype arr. Jeg følte at jeg prøvde "alt"! Det jeg ikke visste, var at huden min aldri kom til å helbredes før jeg tok min emosjonelle helse på alvor...

Det er UTROLIG mye som kan fikses med rett kosthold, emosjonell helse(!) og gode hudpleie produkter. 

Jeg må bare dele dette før og etter-bildet igjen, for det er så utrolig forskjell i glød og liv i huden min! Jeg har jobbet hardt for å nå dette målet og for i det hele tatt finne ut hvordan det kunne nås.

Dette er den korte versjonen av hva du kan gjøre for å skape en glowy look, med hjelp av hudpleie alene. Jeg kommer til å dele lang-versjonen senere, over flere poster, for å ikke overøse med info.

1. Om du har mulighet, vil jeg sterkt anbefale å ta et par timer hos en hudpleier. Jeg ville ha startet med en dyprensende behandlig, etterfulgt av et par fruktsyre-behandlinger og/eller microneeding, for å skape en ren og "ny" base, før du jobber med huden selv, hjemme. Hvilke behandlinger du trenger, kommer an på hvilken tilstand huden din er i. Om du sliter med det samme som meg, er disse fantastiske! 

Husk: om du har aktiv akne må du være ekstra sensitiv med valg av behandlinger, da syrer og mye stress på hudoverflaten kan gjøre ting MYE værre.

2. Hjemmebahandlinger med AHA & BHA syrer for å holde på jobben til hudpleieren. Det finnes en rekke syre-makser du kan bruke selv også! Dette anbefales kun om du vet hva du driver med, da syrer er, som du sikkert hører, sterke for huden. Jeg liker å bruke "THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2% PEELING SOLUTION" 1-2 ganger i måneden, i tillegg til en mildere syre-toner hver kveld. 

3. Et godt vitamin C serum er et must! Det rette serumet kan redusere fine linjer, rødhet, ujevn tekstur, arr og aktiv acne. Et slikt serum hjelper å holde på fuktigheten fra en god dagkrem og/eller solkremen du bruker. Huden blir også mer elastisk og "levende", noe som gjør at du ser mye friskere ut!

4. Mye fukt er utrolig viktig når du jobber med syrer! Få tak i en rik nattkrem som huden din kan drikke over natta. Jeg bruker både en nattkrem og en rik olje hver kveld for å vœre sikker på at huden min får nok fukt og nœring. De rette kremene og oljene gir huden din en helt ny glød når du våkner neste morgen! 

5. SOLKREM!!! Om du vil ha en jevn hudtone og passe på at huden din holder seg ung, er solkrem et MUST! Jeg går ikke én dag uten, og ser stor forskjell på huden min fra før og etter jeg started med dette. Pass på at solkremen du bruker er naturlig og ikke tetter porene dine. Altså, ikke kjøp den "første og beste" du ser på matbutikken, men ta deg tid til å få hjelp hos en hudpleier!

Masse lykke til! Ikke vær redd for å sende meg melding med spørsmål på Instagram! Du kan finne meg HER!