Tenk og føl deg til en sunn kropp

emosjonell helse hormonbalanse Oct 05, 2021

Måten du "snakker" til kroppen, huden og håret ditt på, VIL påvirke deg mer enn du tror...

TILGI KROPPEN DIN - Forstå at når det virker som om at kroppen ikke spiller på lag med deg, så er det en dypere grunn til det. Når du for eksempel sliter med å miste noen ekstra kilo, legge på deg, har uren hud, eller mister mye hår, er dette kroppen sin måte å si ifra til deg på. (Dette er noe jeg selv har måtte erfare på den veldig harde måten, men det er ofte den som gir best effekt, haha!)

I løpet av tiden min i USA, mistet jeg 17 kg, som et resultat av hvordan jeg hadde det emosjonelt, noe jeg fortsatt jobber med å få tilbake. Jeg har lagt på meg 8 kg, men stresser heller ikkje med de siste kiloene. Stress gjør alt bare vondt verre. Jeg bruker heller tiden på å finne en ny forståelse til hvordan jeg kan passe på kroppen min bedre. 

Du kan ikke hate deg til en sunn kropp, til et helbredet hjerte, til en ren hud, eller til et langt, fint hår...

LŒR DEG Å KOMMUNISERE MED KROPPENS SIGNALER - Kroppen snakker til deg hver dag. Den sier i fra når den er glad og fornøyd, men også når det er noe som ikke er bra. Det som kan vœre utfordringen med dette, er å forstå de ulike signalene og hva de egentlig betyr. For å få et bedre forhold med din egen kropp, må du begynne å virkelig lytte...

TA SIGNALENE PÅ ALVOR - Første steg, er å rett og slett bare bli mer oppmerksom. Ikke overse signaler kroppen prøver å gi deg, Ved å heller dekke andre stimulerende behov, som å overspise, underspise, få et usunt forhold til mat, bruke dop, prokastinering, skape et avhengighetsforhold til noen eller noe, ha unødvendig sex, lete etter usunn bekreftelse hos andre, overdreven trening, eller straffe deg selv og kroppen din på andre måter... 

SØKEN ETTER HARMONI OVER BALANSE - Kroppen din spør ikke etter mye, men den griner etter å få litt ekstra respekt, kjœrlighet og forståelse. Når hjertet, hodet og kroppen spiller på lag blir det så fint! Jeg tror ikke så veldig på å finne den berømte "balansen", for den balansen blir fort gitt unnskyldninger til når livet plutselig ikke blir like balansert lenger. Jeg trur heller på å finne ein genuin, indre hormoni.  

Om dette temaet interesserer deg og du vil lœre mer om forholdet mellom hud, hår, mental styrke, emosjonell helse og hormonbalanse kommer det flere artikler om det her. Jeg vil bare ikke "bombandere" dere med informasjon i én artikkel.