5 gode vaner for å få drømmehåret

hvordan få langt hår Oct 03, 2021

Her er 5 vaner som har hjulpet meg å gå fra kort, tørt og skadet hår (som ikke ville vokse forbi en viss lengde), til langt, tykt og sunt hår. Det er ikke så alt for mye som skal til for å se STOR forskjell på håret ditt, det handler bare om å faktisk GJØRE de tingene og å holde seg konsistent over lenger tid. 

Ukentlige masker - Det er så viktig å gi håret ditt mye fukt og næring gjennom hva du putter i det av produkter. Husk at mye av det du finner på butikken bare gjør at håret føles bedre ut, men ikke har mulighet til å trenge inn i håret og faktisk reparere, takket vœre silikoner, andre unødvendige fillere og billige ingredienser, som heller tørker ut og sliter i lengden...  

Det er mye du kan mekke sammen selv, hjemme på kjøkkenet, men masker jeg sverger til, som FAKTISK gjør jobben, er disse: Olaplex 8, Shu Uemura Ulitimate reset mask, Rahua Omega 9 hair mask, Joico K-Pak reconstructor deep penetrating treatment, Briogeo Don't  despair repair deep conditioning mask. 

Olje-behandlinger for hodebunn -  Som sagt før, i DENNE artikkelen, er det alfa omega for hårkvaliteten din å ha god hodebunns-helse! Hodebunnen din eldres 12 ganger så fort som huden på kroppen din og 6 ganger så raskt som huden i ansiktet ditt. Du kan speede opp hårveksten, kvaliteten og tykkelsen på håret noe voldsomt om du bruker de rette oljene og prioriterer å massere hodebunnen 1-2 ganger i uka før vask. 

Selv bruker jeg olje-behandlinger 2 ganger i uka og har de i over natten for best effekt. Om jeg vil være litt "ekstra" lager jeg en blanding av aloevera, rå honning, argan-olje, avocado-olje og litt rosmari-olje og lar det sitte i både hodebunn og hår i 20 min før jeg skyller ut med en renseshampoo, etterfulgt av en rik balsam. 

Du kan også frå kjøpt gode oljer for hodebunn, som disser her: The Ordinary Multi-peptide serum, Kiehl's Magic hair elixir. 

Gode kosttillskudd - Det å legge til et FANTASTISK kollagen til kostholdet mitt har gjort håret mitt mye tykkere og mer glansfult! Kollagen hjelper også på bedre hårvekst. Jeg bruker DETTE, men vet at det kan bli dyrt da det må sendes fra USA. Om jeg finner et bra alternativ skal jeg oppdatere dere!

Andre tilskudd jeg tar for håret mitt, men som i bunn og grunn er veldig bra for hormonbalanse, tarmhelse, klar hud, og min generelle helse, er sink, b12, vitamin C, D3 & K2, spirulina, greens powder, b-kompleks (B5 er viktig), macca, omega 3, magnesium, kalsium, jern og grønn te-ekstrakt.  

For å passe på at jeg får i meg ALT kroppen trenger gjennom en dag, tar jeg Soul Red og Core hver morgen. Når jeg tar disse, slepper jeg å tenke på å få i meg maaange enkelt-vitaminer. 

Variert & nœringsrikt kosthold - Noe som er lurt å huske på, er å holde blodsukkeret under kontroll. Finn noe sunt og godt du kan "snackse" på gjennom dagen utenom de faste, større måltidene. Hormonbalanse er noe av det viktigste når det kommer til hårhelse, og hormonene blir glade når du spiser nok og næringsrikt.

En tommelfingerregel er å spise nok protein og sunt fett (avokado, laks, egg, nøtter f.eks) hver dag, da dette er det som vil hjelpe deg aller mest på reisen til en sunt og tykkere hår.

Jeg elsker også å lage juice og smoothies proppfulle av gode frukter, bær, urter og grønnsaker, da det er en lett måte å få i seg det kroppen trenger daglig. Her kan du jo legge til greens powder, spirulina og kollagen, slik at du ikke kjenner smaken fra de, om du ellers ville ha blandet dem i vann. Jeg har alltid en avokado i smoothien for å få i meg nok fett.

Stuss tuppene hver 6-8 uke -  For at håret ditt skal klare å vokse seg langt er det nødt til å vœre sunt. Om man han masse slitte tupper, vil disse splittene bare fortsette å "spise" seg oppover håret, i stede for å holde seg sunne og hele, slik at håret kan bli langt. Det er ikke det at håret vokser fortere om du stusser det, men det holder seg sunt og har muligheten til å forbli hvor det er, og ikke dele seg og knekke av. Jeg har kjøpt meg en frisørsaks og bare klipper rett av selv. (Jeg har en reel på Insta om hvordan jeg gjør det.)

Sjekk mine Instagram reels for hvordan jeg liker å påføre oljene: @kristineeinang