7 produkt-typer du trenger for optimal hårkvalitet

hvordan få langt hår hårpleie hårprodukter Oct 25, 2021

Først og fremst vil jeg starte med å si at god hårkvalitet har mye mer å gjøre med alt du gjør utenfor dusjen. MEN! Om du er som meg, ELSKER gode hårprodukter og virkelig prioriterer din hårhelse, vil denne artikkelen passe perfekt for deg! Det er utrolig hva en god "hårvaskerutine" kan gjøre på kort tid!

Det som er viktig å huske på, er at håret ditt ikke produserer olje og fukt selv (slik som huden og hodebunnen din), som er hvorfor det er alfa omega å bruke RIKE hårpleieprodukter hver dag.

En hodebunnsolje/serum - Om du ønsker raskere og sunnere hårvekst, vil jeg anbefale oljebehandlinger på det aller sterkeste! Det er noe av det som VIRKELIG har transformert hårkvaliteten min og vœrt en del av det som har gjort at håret mitt har klart å vokse så langt, på kort tid. Les mer om hvorfor hodebunnshelse er så viktig HER!

Forslag til gode oljer: Kiehls Magic Elixir, The ordinary Multi Peptide Serum, Vegamour Gro +, eller lag din egen! Oppskrift HER!

En god rense-shampoo - Én gang i uken, er det lurt å vaske håret med en rense-shampoo for å vœre sikker på at ganle rester av produkter og oljer renses bort. Har man mye rester og fillers i håret, vil alt av behandlinger du gjør bare ligge oppå som et lag, men ikke ha sjansen til å faktisk trekke inn og gjøre den viktige jobben sin. 

Forslag til gode rense-shampooer: John Masters Organics Zinc & Sage, John Masters Scalp Exfoliating Scrubb, As I am Dry & Itchy Scalp Shampoo.

En mild shampoo - Om du vasker håret ofte, er det lurt at shampooen du bruker er mild og ikke stripper de naturlige oljene fra hodebunnen og håret din. Hvor ofte man bør vaske håret er veldig individuelt, men husk at det er en stor påkjenning på håret om det blir gjort hver dag. Selv vasker jeg håret 2-3 ganger i uka. Noen synest kanskje det er for mye, men jeg elsker følelsen av nyvasket hår, og hele prosessen med å teste ut nye produkter og behandlinger. 

Forslag til gode hverdags-shampooer: Briogeo Rosarco Shampoo, As I Am Cowash, Shu Uemura Reset Shampoo, Rahua Hydration Shampoo & Scalp Exfoliating Shampoo.

En rik balsam - En balsam som gir mye fukt og nœring er utrolig viktig! Noe å huske på, er at balsamen virker som en nøytraliserer for håret ETTER både shampoo og kur. Det er så mange som tror at balsamen skal i før kuren, men det blir feil. Balsam lukker skjellagene og beskytter som et siste "lag". Shampoo og kur "åpner" håret og gjør klart for at næringen skal få trenge inn. Ikke prøv deg på TikTok-trenden "reversed shapooing", der du først tar balsam, shampoo. Dette etterlater håret i feil Ph-verdi og veldig sårbart.

Forslag til nœringsrike balsamer: Briogeo Don't Despair Conditioner, Rahua Hydration Con ditioner, Jus By Oreya Conditioner, John Masters Organics Lavender & Avocado Conditioner, Shu Uemura Ultimate Reset Conditioner.

En oppbyggende og nœringsrik håkur - Tenk på en hårkur som en balsam, bare på sterioder. Disse kurene har et høyt konsentrat av fukt og nœring, som en balsam bare ikke vil klare å gi deg. En hårkur er en dyptvirkende behandling, alle burde bruke, uansett hårtype. Det som er viktig, som med alle produkter, er å finne en til din spesifikke hårtype. Om du aldri har vœrt flink å bruker masker, men nå starter med å bruke dem én gang i uken, vil du raskt merke og se stor forskjell. 

Forslag til dyptvirkende kurer: John Masters Organics Mask, Shu Uemura Ultimate Reset Mask, Briogeo mask, Olaplex No 8, K18 Molecular Repair Mask.

En lett olje for styling og for påføring om kvelden - Håroljer har blitt brukt i mange århundrer og er noe av det aller beste du kan gjøre for håret ditt! Her er det viktig å bruke botaniske og rene oljer som ikke tetter til eller tørker ut håret på sikt, men heller gir fuktighet og næring. Selv bruker jeg oljer hver gang før jeg greier gjennom håret, etter styling og før jeg legger meg. Plantebaserte oljer har evnen til å virke dypt og transformere håret ditt med sine unike, reparerende egenskaper. 

Forslag til reparerende oljer: Shu Uemura Hair Essence, Olaplex No 7, Rahua Amazon Oil, Monoi Hair Oil, The Ordinary Argan Oil.

Pre-phoo - Dette kan bety så mangt... Mye kan brukes som en god pre-poo (før shampoo), altså det som skal beskytte håret fra slitasjen som skjer under vasking. Jeg bruker balsam, hårkurer, DIY hårkurer, argan-olje, marula-olje og andre behandlinger som pre-poo, nœrmest hver gang 20 minutter før jeg vasker håret, for å gi det ekstra healing og beskyttelse. Prøv deg frem og se hva som passer best for ditt hår. Dette vil du også ha mulighet til å lœre mer om i mitt kommende nettkurs. 

De rette hårproduktene kan virkelig gjøre en enorm forskjell på hårkvaliteten din! Da jeg virkelig tok hårhelsen min på alvor og byttet ut ALLE hårproduktene mine, var da jeg så raskest forandring og fikk mange komplimenter! Følg meg gjerne på Instagram for flere produkt-anbefalinger.