Den magiske trioen for håret ditt!

hvordan få langt hår hår-vitaminer Nov 03, 2021

Jeg følte at det passet så fint å komme med en slags oppfølger til min forrige artikkel (som du kan lese HER!), da jeg kan tenke meg at flere av dere sikkert ble litt overveldet over hvor mange ulike kosttilskudd jeg snakket om. 

I denne artikkelen vil jeg dele tre kosttilskudd som virker som en magisk eliksir for hår (og hud!) når de blir brukt sammen...

Nemlig kollagen, vitamin C og sink. 

Det skjer noe magisk når man tar disse tre kosttilskuddene sammen. Hver for seg viker de veldig godt, men sammen blir de uslåelige. De forsterker effekten av hverandre og har evnen til å gi deg et fyldigere og lengre hår på kortere tid. 

Kollagen - Proteinekstraktene fra perlepulveret i kollagenet (bruk koden "agentkristine" for -15%) jeg sverger til, er en veldig sterk antioksidant som virker som anti-aging for både hud & hår.

Perlen har vært en kjent "skjønnhetsbehandling" i tusenvis(!) av år og har uendelig med gode fordeler for hele kroppen. Kollagen, generelt, er også veldig viktig for et sunt tarmsystem og balanserte hormoner, som direkte har en en sterk effekt på håret ditt!

Aldring av hår kommer oftest fra oksidativt stress. Det er da viktig å lete etter ingredienser for å bekjempe dette; ingredienser med høye antioksidant-effekter! 

Perlen er full av proteiner, peptider og aminosyrer som bidrar til kroppens antioksidantforsvarssystem. Dette har den unike evnen til å bekjempe frie radikaler i kroppen. Perlen er også høy i spormineraler (som vi forresten får i oss alt for lite av i hverdagen!) som kalsium, magnesium og selen, som fungerer som antioksidantenzymer, som igjen er superviktige i antioksidantaktiviteten.

Kollagenets protein stabiliserer kroppen gjennom en helt spesiell konstruksjon. Kollagenet gir denne stabiliteten til viktige strukturer i kroppen, som sener, ben, negler, hud, og min favoritt; hår! 

Jeg kunne snakket i timesvis om kollagenets effekt på hårtap og hårkvalitet, men stol på at det er et kosttilskudd du virkelig bør investere i. Det er gjort utrolig mange gode studier på effekten av ekte kollagen, og det gjør det enda lettere for meg å promotere det. 

Vitamin C - Kroppen din trenger vitamin C for å produsere kollagen i kroppen! På samme måte som kollagen, er vitamin C en kraftig antioksidant, som kan bidra til å redusere effekten av oksidativt stress og ikke minst hjelpe kroppen å ha nok energi til å fokusere på hårhelsen din. 

Det er viktig å ta vitamin C hver dag, og å ta stor nok dose. Selv tar jeg 750 mg hver morgen. Dette er et vitamin som man tisser ut, om man tar for mye av, så det er ikke "farlig" å ta høyere doser, men alt med måte selvfølgelig. Om du er usikker, snakk med legen din. 

Vitamin C kan hjelpe de som sliter med tørt hår og splittede tupper. Det hjelper også med å beholde den naturlige hårfargen lenger, ved å forhindre for tidlig aldring av håret. 

Sink - Sink har størst innvirkning på hårsekkene dine, som består av proteiner, og sink bidrar til å opprettholde strukturen.

Sink hjelper også med å skape en balanse inni hudcellene i hårfollikkelen. Ikke minst regulerer sink produksjonen av hormoner, som er integrert i sunn hårvekst. (Noe jeg vet at jeg maser om gang på gang, haha!)

Sink reduserer hårtap ved å akselerere utvinningen av hårsekkene. Det spiller også en viktig funksjonell rolle i hårsekkdeling og din naturlige hårfallssykluss, hårvevsvekst og reparasjon.

Å ha en sunn hårfallssykluss er utrolig viktig om du ønsker å la håret vokse ut tykkere og fortere! Dette kan du også få til ved hjelp av ukentlige oljebehandlinger for hodebunnen. Noe jeg selv sverger til og har gjort en veldig forskjell for håret mitt! 

For mer kosttilskudd-anbefalinger, følg meg på Instagram HER!