Om du ikke tar tarmhelse på alvor bør du tenke på nytt!

hormonbalanse tarmhelse Dec 22, 2021

Tarmen sin innflytelse over helsen din kan ikke snakkes nok om! Milliarder av mikrober og kolonier som ligger i mikrobiomet ditt er produsentene og lederne av hvordan du ser ut, hva du føler og hvordan du tenker. 

ALT starter i magen, og om det ikke gjør det, ender det opp der; om du opplever emosjonelt stress, vil det påvirke magen din. På samme måte som ubalanse i mage vil påvirke din emosjonelle helse.

Om du ikkje tar ein god pre & probiotika i tillegg til å fokusere på et mer variert og sunt kosthold, er det noe du sterkt burde vurdere! En god tarmflora hjelper til på et emosjonelt plan, like mye som det hjelper til på et fysisk plan, noe som igjen beviser hvor viktig det er å ha en god tarmhelse! 

Mikrobiomet ditt utgjør 70-80% av immunforsvaret ditt, produserer en stor(!) mengde av din "lykkelige" nevrotransmitter serotonin, og inneholder 10 ganger flere bakterieceller enn du har menneskelige celler!

Hvordan du tar vare på tarmhelsen din påvirker ALLE aspekter av helsen din! Når mikrobiomet ditt er sunt, vil helsen din sannsynligvis være veldig bra.

For eksempel, når mikrobiomet ditt er svekket, kan det "slå på" en rekke potensielle sykdomsprosesser i hele kroppen som på overflaten av ting kan synes å ha svært lite å gjøre med ditt faktiske gastrointestinale system. Det er nettopp derfor jeg snakker så mye om hormonbalanse og tarmhelse; da kvaliteten på disse påvirker hele mennesket. 

Heldigvis er det mye du kan gjøre for å raskt støtte en god tarmhelse, fysisk, emosjonelt og psykisk! Noen av stegene du kan ta er...

- Prioritere mer egenpleie

- Ha gode mennesker rundt deg

- Gå en tur i skog og mark

- Spise mer variert og nœringsrikt

- Kutte ut sukker, mel, soya, "posemat", tunge melkeprodukter

- Gjøre en ukes detox (Jeg bruker selv Core)

- Fokusere på hormonbalanse

- Ha en god kveldsrutine (Se mine tips her!)

- Ta pre & probiotika hver morgen før frokost. Pure er den reneste og mest nœringsrike du finner på markedet. 

- Drikke ingefœr-te med en teskje rå honning hver morgen

Du kan virkelig bli en helt ny person når du begynner å ta vare på tarmhelsen din! Og husk! Kun 5% av serotonin (lykke-hormonet ditt) er skapt i hjernen. De andre 95% er skapt i magen (tarmsystemet)! Personlig, er det ikke bare emosjonelt jeg merker stor forskjell, men huden og håret mitt har transformert etter å ha tatt tarmhelsen min på alvor!